Close

Waarom InnerBeauty Magazine?

Nóg een online magazine, zijn er niet genoeg?

Ik spreek als journalist veel mensen uit de beautybranche en vond het eigenlijk jammer dat de gesprekken meestal niet verder gingen dan de laatste trends. Ik miste de diepgang die je meestal pas krijgt als je over andere onderwerpen praat, zoals geluk of voldoening. Daarnaast miste ik een plek waar aandacht wordt besteed aan mensen en bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld.

[vision_pullquote style=”1″ align=””] Be the change you wish to see in the world [/vision_pullquote]

Als je de wereld mooier wilt maken, begin dan bij jezelf. Helemaal mee eens. Hoe meer we ons laten inspireren door mensen, die hun medemens, het milieu of dieren willen helpen, hoe meer we zelf in beweging komen. Ik denk namelijk dat het aanstekelijk werkt. Voor deze ‘mooie mensen’ is dit platform. Mensen binnen de beautybranche. Maar ook daarbuiten, waarbij ik dan wel telkens een link wil leggen naar hoe zij beauty beleven.

Beauty is een breed begrip. Wat is mooi en hoe definieer je schoonheid? Vraag dat aan 10 mensen en je krijgt 10 verschillende antwoorden. We zijn er allemaal mee bezig, maar ieder ervaart het toch op hun eigen manier. Ik denk dat je mooi voelen veel te maken heeft met met het soort gedachten in je hoofd. Je kunt je innerlijke beleving niet los zien van de buitenkant. Hoe we er uitzien heeft enorm veel impact op ons zelfvertrouwen en hoe we onszelf zien. Vaak worden we daarbij erg beïnvloed door onze omgeving, ‘wat anderen van ons denken’. We willen zo graag voldoen aan een plaatje en er zijn maar weinig mensen die echt 100% trouw durven te zijn aan zichzelf. Bij dat laatste komt een stukje bewustwording kijken. Hoe meer je je bewust bent van de wereld om je heen, hoe dichter je bij jezelf komt. Een balans tussen de wereld binnenin je en de wereld daarbuiten. Zoals yin en yang, het één kan niet zonder het ander. Als alles in balans is, is de cirkel rond. Met dit platform wil ik een brug slaan tussen beauty en bewustwording

Ik heb zin in dit nieuwe avontuur. Ik zie het als een reis en ben heel benieuwd wat en wie ik onderweg allemaal nog ga tegenkomen. Voor mij betekent deze stap in ieder geval dat ik weer wat dichter bij mezelf kom.

“We leven in een vluchtig tijdperk waarin we 24/7 online connected zijn en toch voelen veel mensen zich eenzaam. Daarnaast zie je ook dat steeds meer mensen lijken te ontwaken en weer aandacht krijgen voor de basiswaarden van ons bestaan, zoals liefde en verbondenheid. Ik merkte dat ook bij mezelf. Steeds meer nam ik afstand van dat gejaag, die continue strijd die mensen met elkaar aangaan en voelde ik juist de behoefte om te verbinden.

Daarom wilde ik verder kijken dan de oppervlakte en vluchtige contacten. Ik hoorde zoveel mooie verhalen van mensen die een verschil willen maken in deze wereld. Dit is een bijzondere branche, want waar is het contact nog zo fysiek en persoonlijk als wanneer je in de kappersstoel zit? Bovendien wordt de beautybranche steeds interessanter nu er eindelijk aandacht is voor onderwerpen als diversiteit en duurzaamheid. Dát zijn de verhalen die ik wil vertellen via dit platform. Verhalen die hopelijk anderen weer inspireren om de wereld een mooiere plek te maken. Want uiteindelijk is alles met elkaar verbonden, dat begint al bij onszelf want je kunt je uiterlijk niet los zien van je innerlijk.”

Foto: Frank Lodder

Close