Close

Opinie | De taal van liefde

Tijdens deze dagen voor kerst kan ik niet nalaten steeds vaker terug te denken aan de dagen dat wij op Lesbos waren, de beelden van het kamp Moria waar de modder letterlijk de tenten instroomt als het regent. Wij maken ons druk over een mooie boom in huis en zij zoeken een boom om hun tent tegenaan te zetten. Maar het leven gaat door en wat doe je dan? Afgelopen week had ik een bijzonder interview met een bijzonder mens en wat hij zei raakte me omdat hij precies wist te verwoorden hoe ik dit al weken voelde. 

[vision_notification style=”neutral” font_size=”12px” closeable=”false”] FOOD FOR THOUGHT | Persoonlijke column van Marit over wat haar bezighoudt en wat ze de afgelopen tijd heeft meegemaakt [/vision_notification]

Mijn interview* met de magische Ash Perrin van The Flying Seagulls Project maakte diepe indruk. Ash treedt al jaren als clown op in de kampen op Lesbos en probeert zo op zijn manier iets te geven aan de kinderen die dat het hardst nodig hebben. Kinderen die hun lach zijn kwijtgeraakt, laat hij weer schateren. Hij leert ze de taal van spelen, lachen en liefde en denk maar eens welke impact zoiets ‘schijnbaar kleins’ kan hebben als deze kinderen opgroeien! Maar wat zijn nu de woorden die mij in mijn ziel raakten?

[vision_pullquote style=”1″ align=”center”] “Als ik bouwer was geweest, zou ik huizen voor ze bouwen. Was ik kok geweest, had ik voor ze gekookt. Maar ik ben een artiest en daarom is dit wat ik kan bieden” [/vision_pullquote]

*Het interview wordt 24 december gepubliceerd

Dweilen

Ja, zo is het! Je wilt wat doen maar je hoofd slaat op hol. Wat ga je doen en hoe?  Het lijkt allemaal zo groot en ellendig en waar begin je dan? Is het niet ‘dweilen met de kraan open’ of een ‘druppel op de gloeiende plaat’? Want dit probleem is niet zomaar opgelost. Sterker nog, het zal de komende jaren alleen maar erger en groter worden. Maar als iets heel groot is, moet je klein gaan denken. Je hoeft niet in een dag de wereld te veranderen, je kunt beginnen met iets kleins. Ik ben geen bouwer, kok of clown. Maar ik werk al jaren in de beautybranche, heb een groot netwerk, zit altijd vol met ideeën en ben een echte regelneef. Dát kan ik bieden en dat moet dus mijn uitgangspunt zijn. Daarbij kan ik schrijven en dus verhalen hierover vertellen. In het klein heb ik dit al gedaan toen ik naar Lesbos ging om te helpen met een beautysalon en barbershop. En daar ben ik op door gaan borduren. Ik vertelde dit aan Ash en weet je wat hij zei?

[vision_pullquote style=”1″ align=”center”] “I can tell you the secret. This feeling you have now about changing your life … if you follow it with a whole and complete heart, it never stops. That feeling will get bigger and bigger. When you do something with such purpose and get involved in other peoples life’s, then you will have an absolute rollercoaster of joyful, wonderful moments.” [/vision_pullquote]

En hij heeft gelijk! Dat had ik al op Lesbos gemerkt. Je doet iets om te helpen, maar je krijgt er zoveel meer voor terug. Zo zitten mensen in elkaar. Daarom kun je ‘geven’ niet los zien van ‘ontvangen’. De ontvanger is net zo gul als de gever, zo werkt de natuur, want wij vormen allemaal samen één groot systeem.

TAAL VAN DE LIEFDE

Plannen worden uitgewerkt as we speak en alles lijkt ineens ook te lukken, veel lieve mensen om me heen die mee willen doen en ook voelen dat er iets moet gebeuren – ik ga ze straks allemaal noemen. Nee, de wereld is niet alleen maar negatief! Als je mensen een op een spreekt, blijkt dat de meesten graag iets willen doen. De taal van liefde, misschien gaat het daar wel om. Ik denk dat veel mensen het allemaal te groot zien, net zoals ik deed. Maar iedereen heeft een talent, kan iets specifieks bijdragen. En daar werk ik nu aan. Ik ga me de komende maanden in 2019 inzetten voor iets moois en ik hoop met heel mijn hart dat het gaat lukken. Maar zo voelt het wel, ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Want in wezen willen mensen graag helpen en liefdevol zijn. Het is niet fijn om cynisch te zijn. Met dit platform wilde ik verhalen publiceren die inspireren en op die manier mensen verbinden. Nu ga ik iets doen waarvan ik hoop dat het nóg veel meer mensen gaat verbinden.

Trouwens, ook met de Flying Seagulls gaan we nog iets moois doen in 2019. Iets met clowns & beauty … Stay tuned, dit verhaal krijgt nog een lange, kleurrijke staart. Fijne feestdagen!

Foto’s: Katherine Needles

Lees ook:

[vision_button url=”https://innerbeautymag.com/2018/11/20/i-am-mustafa/” class=”button” size=”large” color=”silver” target=”_self” lightbox_content=”” lightbox_description=””] Opinie: Hey Mustafa! [/vision_button]

I can tell you the secret. This feeling you have now about changing your life, if you follow it with a whole and complete heart, it never stops. That feeling will get bigger and bigger. When you do something with such purpose and get involved in other peoples life’s, then you will have an absolute rollercoaster of joyful, wonderful moments. (opent in een nieuw venster)

Close