Close

Luisteren naar je lichaamstaal

Onlangs was ik bij een lezing van Juno Burger. Juno is energiewerker en helpt mensen en bedrijven om zich weer energetisch te reinigen. Hij is een zeer charismatische, energieke man die zichzelf niet te serieus neemt en in simpele taal uitlegt hoe het nou zit met die energie van ons.

Op zijn website lees ik alvast dit:

[vision_pullquote style=”3″ align=”center”] Ik kies de weg van het compassievolle hart. Mijn aangeboren sensitiviteit voor subtiele energieën heeft mij in mijn leven aangezet om te leren daar zo mee om te gaan dat het mij niet belast, ik mij niet hoef af te sluiten of onbewust en onbekwaam reageer. De afgelopen 24 jaar heb ik geïnvesteerd in het omarmen van het leven zelf. Ik gebruik bewust de tijd met mijzelf, de mensen die ik ontmoet en de plaatsen waar ik kom om uit te vinden waar ik kan verruimen, nog meer compassie kan zijn. [/vision_pullquote]

Rugzakjes

Want waarom is het contact met de een zo fijn en makkelijk en word je door die ander altijd negatief getriggerd? Juno vertelt dat we allemaal een rugzak bij ons dragen en als je nu net iemand treft die iets in jouw rugzakje weet te raken, dan heb je de poppen aan het dansen. Dat kan gebeuren in relaties, op het werk, maar ook op straat. Als zoiets gebeurt, is dat niet voor niets, vertelt Juno. Het is een teken dat jij op dat moment iets moet oplossen dat je nog met je meedraagt uit je verleden, het zijn lessen die op ons pad komen. Door die lessen aan te gaan, zal je rugzakje steeds lichter worden en het leven luchtiger.

[vision_pullquote style=”3″ align=”center”] “Als je net iemand treft die iets in jouw rugzak weet te raken, heb je de poppen aan het dansen.” [/vision_pullquote]

Niet identificeren!

Door uit het energetische conflict te stappen, kun je die blokkade in jezelf opheffen en uiteindelijk oplossen. Dat doe je door je niet te identificeren met je irritatie of boosheid. Zeg daarom nooit ‘Ik ben boos’ en zelfs ‘Ik voel boosheid’ komt nog te dichtbij. Want dan verbind je jouw ik-persoon met dat gevoel. Beter is om dan tegen jezelf te zeggen: ‘Er wordt boosheid gevoeld’. Op die manier erken je wel het feit dat er sprake is van boosheid, maar vermijd je identificatie. Dan wordt die boosheid een tijdelijk gevoel dat je ervaart en dat ook weer weg kan gaan. Jij bent niet die boosheid.

Acceptatie

Vervolgens kijk je heel bewust en met compassie naar die boosheid die wordt ervaren. Het mag er zijn, accepteer dat je dat voelt en veroordeel jezelf niet. Door op deze manier naar negatieve emoties te kijken, ben je als het ware je energiehuishouding aan het heropvoeden. De spanning kan zich ontladen en er ontstaat meer ruimte. Probeer het maar eens, het werkt echt!

Leven vanuit je hart

Ook sprak Juno over de power van je hart. Wist je dat je hart eerder signalen oppikt dan je hersenen? En dat je hersenen worden aangestuurd door je hart? Hoe meer je hart in balans is, hoe beter jij je zult voelen. Juno gaf ons een oefening voor meer hartcoherentie.

 

Sluit je ogen en ga rechtop zitten. Concentreer je op je rustige ademhaling en probeer die adem naar je hart te sturen. Denk nu aan een gebeurtenis waar je blij van wordt en blijf doorademen via je hart. Als je dit elke dag doet, voedt je je hart met positieve energie en zul je merken dat je leven meer in een positieve flow komt.

Laten zijn

Ook het loslaten kwam ter sprake. Wij hebben het zo vaak over dingen loslaten, maar Juno wees ons erop dat er een verschil bestaat tussen loslaten (een actief werkwoord!) en het laten zijn. Vraag jezelf eens of je echt bereid bent om elke uitkomst te aanvaarden als je iets laat zijn. Als je dat écht kunt, zul je zien dat je minder krampachtig leeft en de dingen meer jouw kant op zullen komen.

Follow the flow

Tenslotte vertelde Juno dat je ervoor moet waken om een besluit te nemen vanuit een reactie. Dan is er conflict, want je hebt dan niet echt vanuit 100% compassie gehandeld en daarom pakken dit soort besluiten bijna nooit goed uit. Probeer de beslissing te nemen vanuit de flow die je voelt. Hoe je dat doet?

  1. Vraag jezelf af: ‘Wat leeft er in mij?’
  2. Neem dan je gevoel waar en let op je lichaamstaal. Let op, gebruik niet je hoofd, maar voel!
  3. Nu ervaar je wat er in jezelf speelt, probeer dat gevoel er gewoon te laten zijn. Omarm het.

Als je deze techniek beheerst, zul je zien dat het leven steeds leuker wordt. Probeer eens anders om te gaan met die irritante collega. Stap uit de irritatie en merk het verschil bij de ander. Enjoy!

Meer informatie: www.junoburger.com | Foto by Anna Sastre, Brooke Cagle

Close