Close

Vergeef, wees dankbaar en verwelkom!

We zijn het er allemaal wel over eens: irritatie en woede vreten je op, nemen je energie weg en dat maakt je er uiteindelijk niet mooier op. Dus als je jezelf liefhebt, is het verstandig om eens goed te kijken waar je knelpunten zitten en hoe je die kan verwijderen uit je leven.

Irritatie & woede

Iedereen is weleens geïrriteerd. In het verkeer, bij de kassa. Een onhandige toerist op een fiets of iemand die voordringt bij het afrekenen. Natuurlijk is het goed om voor jezelf op te komen. Maar niet ten koste van jezelf. Nog erger is boosheid. Na ruzie met je partner, of die vervelende collega die je tegenwerkt. Je kunt er slapeloze nachten door hebben. Maar uiteindelijk heb je alleen jezelf ermee. Laat het los, anders vreet het je op.

[vision_pullquote style=”3″ align=”center”] “True love is the recognition of another in yourself.” (Eckhart Tolle) [/vision_pullquote]

Vergeven

Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe meer je van iemand hebt gehouden, hoe harder het aankomt. De woede kan dan hoog oplopen. Kijk maar eens naar al die vechtscheidingen of compagnons die kwaad uit elkaar gaan. Conflicten kunnen behoorlijk veel stress veroorzaken. Daarom is niets zo helend als iemand vergeven. Met heel je hart, want het werkt alleen maar als je het ook echt meent. Vergeef die persoon.

[vision_pullquote style=”3″ align=”center”] “See the light in others and treat them as if that’s all you see.” (Wayne Dyer) [/vision_pullquote]

Dankbaarheid

Dat betekent niet dat je alles over je kant moet laten gaan, maar het betekent wel dat je iemand op een liefdevolle manier kunt loslaten. Iedereen komt in je leven voor een reden. En sommige mensen gaan weer. Ook dat hoort bij het leven. Maar door iemand te vergeven, vergeef je jezelf. Want vaak is het zo dat je juist enorm baalt van jezelf. Dat je iets niet doorhad of hebt laten gebeuren. Vergeef de ander en vergeef jezelf. Kennelijk had je die les nodig en doordat die persoon in je leven is gekomen, hebt je de kans gekregen om ervan te leren. Wees dankbaar voor datgene dat je moest leren. Vergeven is heel krachtig, je laat je woede los en geeft jezelf daarmee de ruimte om te groeien. En doordat je dankbaar kunt zijn voor de lessen die op je pad komen, kun je die persoon zelfs liefde sturen en daarmee jezelf helen.

[vision_pullquote style=”3″ align=”center”] “I forgive everyone in my past for all perceived wrongs. I release them with love.” (Louise Hay) [/vision_pullquote]

Verwelkom!

Want uiteindelijk kun je jezelf dan liefde geven en je openstellen voor mooie nieuwe dingen waarvoor nu ruimte is ontstaan. Verwelkom de nieuwe mogelijkheden en wacht maar eens af, door deze positieve houding zul je zien dat er nieuwe kansen op je pad komen. Ooit zal er een dag komen dat je weet: hiervoor was dit nodig, anders was ik niet waar ik nu ben.

[vision_pullquote style=”3″ align=”center”] “Accepting someone where they are is about giving you the freedom to walk away with grace instead of anger.” (Gabby Bernstein) [/vision_pullquote]

Nieuwe energie

In het klein werkt het al snel. Probeer maar eens in een drukke winkel of in een volle trein, al die dringende en duwende mensen liefde te sturen in plaats van je te ergeren. Het is alsof er dan een soort aura om je heen komt met lichte energie, waar mensen vanzelf rustiger van worden. Door met een liefdevolle blik om je heen te kijken, zullen anderen verzachten en ineens is er sprake van verbinding in plaats van polarisatie en irritatie. Als je merkt dat dit werkt, kun je een stapje verder gaan door deze methode eens te proberen op je werk en uiteindelijk lukt het je dan misschien ook wel om die ene persoon te vergeven, waar je zo vreselijk boos op bent. Zo bevrijd je jezelf en kun je weer stralen, waardoor je juist die mensen zult aantrekken die je zullen voeden met nieuwe, positieve energie.

Foto: Ryoji Iwata, Gian Cescon

Close